Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Commissie Sociaal

dinsdag 6 juni 2023

20:00 - 22:25
Locatie

Raadzaal

Voorzitter
Mw. Y. Yildiz-Kaya
Toelichting

Deze bijeenkomst betreft een interne technische sessie ten behoeve van de gemeenteraad.

Agendapunten

  1. 1
    Opening en mededelingen
  2. 3

    Een aantal uitkeringen wordt door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport gebundeld in één brede 'specifieke uitkering' (SPUK).

    Met het Gezond en Actief Leven Akkoord (GALA) wordt van gemeenten verlangd dat zij integraal een plan indienen hoe zij werken aan een gerichte lokale en regionale aanpak op het gebied van preventie, gezondheid en sociale basis. Doel hiervan is een gezonde generatie in 2040 en het verkleinen van gezondheidsverschillen. De commissie wordt geïnformeerd over de inhoudelijke denkrichting, het proces en gevraagd welke zaken hierbij van belang zijn.

  3. 4

    In het schooljaar 2022-2023 zijn we overvallen met een situatie waarbij de vervoerder onvoldoende in staat was om te kunnen voorzien in het vervoer van de leerlingen in Diemen. Hiervoor is een noodmaatregel getroffen (tijdelijk extra chauffeurs) en een adviseur Leerlingenvervoer aangetrokken om oplossingen te zoeken voor de acute situaties (maatwerkoplossingen). Beleid en uitvoering bereiden zich nu voor op het nieuwe schooljaar. De commissie krijgt een inkijkje in hoe het nu gaat en wat de verwachting is ten aanzien van het schooljaar 2023-2024.

  4. 5

    De beleidsnota ‘Diemen Divers & Inclusief’ wordt momenteel geëvalueerd. In het coalitieakkoord zijn diverse doelen vanuit de nota nog eens gemarkeerd. Niet zozeer nieuw beleid, maar een herijking ligt voor de hand, om zodoende vooral de capaciteit in en voort te zetten op realisatie van beleid. In de commissie kunnen punten worden besproken die de raad wil meegeven en van belang vindt voor de evaluatie en/of herijking van het diversiteitsbeleid.

  5. 6
    Rondvraag en sluiting - 22:20